Samarbeidspartnere

alpakkaSigdal

Alpakka Sigdal er et småbruk i Sigdal kommune i Buskerud der du finner besøkstilbudet AlpakkaOpplevelser. Her bor vi i familien Nubberud. Far, Asbjørn, jobber på ambulansen i distriktet, og mor, Anne Line, er daglig leder i Norsk Alpakka. Vi har tre barn i alderen 20 til 25 år og et fosterbarn på 17, og interessen for alpakkadrift har selvsagt smittet over på dem, så de har allerede investert i egne dyr. Vi kjøpte våre to første drektige alpakkahopper i 2006 . Vi ville drive med dyr som i første omgang ikke skulle være slaktedyr, og da valget falt på alpakka var vi samtidig opptatt av å avle på kvalitet, helse og personlighet. Vi bruker mye tid på dyrene, og trives med det. De har alle navn og på den måten er det enkelt  å snakke både om dem og «med dem». Etter hvert som årene har gått er flokken vår nå sammensatt av forskjellige farger som: hvit, sort, grå og tre forskjellige brunfarger. Flokken har vokst fra to til over 100 dyr (2016) Opplevelsen med å ha en flokk alpakkaer rundt seg deler vi gjerne med andre, og med samholdet og støtten vi alpakkaeiere har i hverandre, er det enkelt å trives med det vi gjør.

Enghaugen hvit.jpgAlpakka Enghaugen i Ringstadhavna i Fredrikstad Kommune ble innlemmet i AlpakkaOpplevelser ved slutten av 2016. Driften ledes av Line Werner Kolstad og hennes mann Audun Kolstad, som følger de samme gode prinsippene om dyrehold som Alpakka Sigdal. Flokken er pr 2016 på over 100 dyr og eierne har allerede i flere år tatt imot besøkende til omvisning, dog i mere beskjeden skala enn Alpakka Sigdal. På gården finnes også AlpakkaHuset Gårdsbutikk med mange flotte produkter, både egenprodusert og fra Norsk Alpakka AS. Spinneklubben Rockeringen Østfold holder også til på samme sted. Vi er svært glade for at Alpakka Enghaugen nå er en del av besøkstilbudet til AlpakkaOpplevelser, og er lett tilgjengelig for grupper øst for Oslo.

image005.pngBedriften Norsk Alpakka as drives fra gården i Sigdal. Vår visjon helt fra starten har vært å få mennesker til å oppdage de fantastiske egenskapene alpakka-produktene våre har. Materialet er lett, luner, kjøler og isolerer. Hva mer kan en ønske seg?

Vi føler et stort ansvar å bringe fiberen frem til ferdig produkt. Vi tilbyr kvalitetsprodukter som vi har fulgt fra fødsel, den første klippen, prosessering av produkter, merking av varene og salg. Vi tilbyr miljøvennlige varer som er laget med omtanke både for dyr og mennesker. 2014 og 2015 ble viktige år for oss da vi fikk våre produkter inn i Banda-kjeden i hele landet (2015), og en samarbeidsavtale med Norsk Revmatikerforbund (2014) i forbindelse med våre sømløse produkter.