Opplevelser

Alpakkaer er er vennlige dyr, nysgjerrige på mennesker, og også på andre dyrearter. De er derimot ikke kosedyr eller kjæledyr, så for å få nærkontakt med alpakkaene må vi la dem styre møtet med oss på sine premisser. Å beholde roen, samt inneha en liten porsjon tålmodighet, gir gode resultater. Den største utfordringen for oss mennesker, er å ikke strekke armene ut mot dyrene, trekke dem inntil oss og klemme dem. Klarer du å holde ”fingrene fra fatet” belønnes du som oftest med nærkontakt. Med ei bøtte kraftfór er du helt sikker på nærkontakt, – med mange på en gang. Valget er ditt, og vi kan garantere trygghet i en hver sammenheng.

Opplevelsene1

Den rolige atmosfæren i flokken smitter over på oss, og det har vist seg at kontakt med alpakkaer gir behagelig stimuli til mennesker med utfordringer i livet. Det være seg angst og uro, demens, psykiske lidelser, hyperaktivitet osv.

«Denne dagen har vært helt fantastisk!  Jeg skal anbefale AlpakkaOpplevelser til alle jeg kjenner!» Det sa Marit L fra Modum før gruppen hennes reiste hjem.

Flere og flere oppdager de gode evnene fiber fra alpakka har, både når det gjelder varme, isolasjon og allergivennlighet. Det strikkes plagg av alpakkagarn rundt om i de tusen hjem, men de færreste har sett eller møtt opphavet til det deilige garnet. De første bussturene med besøk på gården var kanskje naturlig nok husflidslag, og med sine gode opplevelser av oppholdet snakket de varmt om oss til andre. Dermed var planene i gang for å kunne tilby alle alpakkaopplevelser. I tillegg til gruppebesøk i helger og hverdager vil vi også tilby Åpen Dag med drop-in i enkelte helger. Dette annonseres på våre facebooksider www.facebook.com/alpakkaopplevelser og i aviser i vårt nærområde, samt at det vil ligge under kalender på siden av hovedteksten her på hjemmesidene.

Vi skreddersyr besøkene etter ønsker og behov, men i hovedsak vil besøksplanen være slik:

  • ”Du store alpakka,” sier mange, og husker Lektor Tørdals kraftuttrykk. Ved det første møte på tunet oppdager man at det ikke stemmer helt.
  • ’Fra Peru til Sigdal.’ Et hyggelig foredrag for alle aldersgrupper.
  • Møte med flokken, nærkontakt eller på avstand, og mulighet for tur med alpakka.
  • Produkter i salg på gården. Fra råfiber og garn til ferdige produkter for helse, velvære og pynt.
  • Enkel bevertning

Det er mulig å arrangere enkle aktiviteter der man for eksempel tover eller filter av fiberen, om det er ønskelig. Mer kortreiste produkter finnes ikke.

Mange ønsker å kombinere besøket hos oss med andre flotte opplevelser i Kunstnerdalen. I sommersesongen kan vi blant annet anbefale Th. Kittelsens hjem ”Lauvlia”, Chr. Skredsvigs ”Hagan”, ”Blaafarveværket” i Modum, ”Villa Fridheim” ved Krøderen.

Det kan være vanskelig å beregne tiden, så derfor kan man gå ut ifra at et vanlig besøk hos oss tar 2 – 3 timer.